credits

Opdrachtgever: MAB Bouwfonds

Projectarchitect: Ir. J.J.A. van Daal

gerealiseerd i.s.m. Ledderhof Architectuur BV (Rob Nord)

In de nieuwbouwwijk Oosterheem Zoetermeer, zijn jaren ’30 woningen met een bijzondere kapvorm gerealiseerd. De woningen zijn vrijstaand met een schildkap of zadelkap. In kleur is gevarieerd per woning in donkerrode baksteen met op de hoeken accenten van mangaan baksteen of warm gele baksteen met donkerrode accenten. De betonbanden versterken het horizontale karakter van de jaren ’30 stijl.

Het zijn woningen met ruime kamers en een mogelijke uitbreiding van extra kamers op de zolder. Daarnaast was er de mogelijkheid tot extra’s, zoals een erker,een garage of dakkapellen.

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

Biljartcentrum Samonda, Den Haag

Haalbaarheidsonderzoek naar het vestigen van Biljartcentrum Samonda in de voormalige school/stadsdeelkantoor, zodanig dat er een functioneel en sfeervol centrum ontstaat, met meerwaarde voor de bezoeker en buurt. Bij dit onderzoek naar een gedeeltelijke herbestemming van een bestaand gebouw met de bijzondere functie van een biljartcentrum is gekeken naar de mogelijkheden in faseerbaarheid, relatie met de… Lees verder »

Belle etage met souterrain Amsterdam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »