credits

Opdrachtgever: zakelijk

Architect: Ir. J.J.A. van Daal en Ir. G.Y. Warries

Opgeleverd: In ontwikkeling 2021 –

‘Kuuroord 2.0’ levert: High End Wellness en hoogwaardige primaire zorg. De Hoogwaardige zorg- en verpleeglocatie is voor mensen met ernstige COPD. Hier is veel behoefte aan.

Uitgangspunten voor dit initiatief zijn hoogwaardig, duurzaam, circulair, in verbinding met natuur, buurt, wijk, en stad.

Dit initiatief is gebed in de historie en geografie van de plek. Voortbouwend op de historie, gebruik makend van de uniciteit van de plek, voorziet het in een behoefte, waar vandaag de dag veel vraag naar is: een´Kuuroord 2.0´.

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »

Escamp 2040, Escampologisch dichterbij Den Haag

Den Haag is volop in beweging met meer dan 4000 nieuwe inwoners per jaar. De gemeente heeft Daal Warries Architecten gevraagd om samen met de bewoners en stakeholders een verdichtingsvisie te ontwikkelen voor het stadsdeel Escamp (120.000 inwoners). Korte samenvatting toekomstvisie Escamp 2040: In 2040 is er een groenstedelijk Escamp met een variatie in woonmilieus…. Lees verder »

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »