credits

Opdrachtgever: Lu Gia Jen

t.b.v. Buurthuis van de Toekomst

Fonds 1818 en Gemeente Den Haag

Architect: Ir. G.Y. Warries

Locatie: Baambruggestraat, Den Haag

Status: Gerealiseerd

Uitbreiding Lu Gia Jen op bestaande locatie met een Dojo-sportzaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Lu Gia Jen is een vereniging voor Budo sporten, die daarnaast nog veel meer organiseert en een rol heeft in de omgeving als het ‘Buurthuis van de Toekomst’.

Het uitgangspunt was een ruimtelijk, (de)montabel gebouw te bouwen, met behulp van natuurlijke en lichtgewicht materialen. Voor energie zijn de principes gehanteerd van de ‘Trias Energetica’. De eerste daarvan gaat ervan uit, dat je zo weinig mogelijk energie verliest, daarom is goede isolatie en triple glas toegepast.

Gekozen is voor houten dak- en geval panelen, gevuld met vlas. Deze biobased materialen leveren een snelle, duurzame, lichte en eenvoudig te monteren gebouw op. De gevel bestaat uit lichte, circulaire, keramische elementen. Verder is het dak voorzien van Sedum, waardoor het in de zomer niet te snel opwarmt en tijdens stortbuien het hemelwater langer vasthoudt. Dit gebouw heeft al een lage ´carbon footprint´, maar is ook voorbereid op een gasloze toekomst.

Voor deze, en andere, vormen van duurzaamheid heeft de Stichting Lu Gia Jen gelden ontvangen van de Gemeente Den Haag en Fonds1818. Fonds 1818 geeft donaties aan stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk ten behoeve van projecten met een maatschappelijke meerwaarde, gericht op bewoners van de regio.

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘De Tol’ Roosendaal

De corporatie ‘Aramis-Alleewonen’ en de zorginstelling NSWAC wilden een woonzorgcomplex voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze hebben een zelfstandig appartement, een gezamelijke woonkamer en keuken. Verder is er een kantoor voor het personeel, die de clienten 24 uur kunnen helpen in hun dagelijkse leven. De ruwe, stenen onderkant en de gladde, glazen… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »

Belle etage met souterrain Amsterdam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »