credits

Opdrachtgever: Lu Gia Jen

t.b.v. Buurthuis van de Toekomst

Fonds 1818 en Gemeente Den Haag

Architect: Ir. G.Y. Warries

Locatie: Baambruggestraat, Den Haag

Status: Gerealiseerd

Uitbreiding Lu Gia Jen op bestaande locatie met een Dojo-sportzaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Lu Gia Jen is een vereniging voor Budo sporten, die daarnaast nog veel meer organiseert en een rol heeft in de omgeving als het ‘Buurthuis van de Toekomst’.

Het uitgangspunt was een ruimtelijk, (de)montabel gebouw te bouwen, met behulp van natuurlijke en lichtgewicht materialen. Voor energie zijn de principes gehanteerd van de ‘Trias Energetica’. De eerste daarvan gaat ervan uit, dat je zo weinig mogelijk energie verliest, daarom is goede isolatie en triple glas toegepast.

Gekozen is voor houten dak- en geval panelen, gevuld met vlas. Deze biobased materialen leveren een snelle, duurzame, lichte en eenvoudig te monteren gebouw op. De gevel bestaat uit lichte, circulaire, keramische elementen. Verder is het dak voorzien van Sedum, waardoor het in de zomer niet te snel opwarmt en tijdens stortbuien het hemelwater langer vasthoudt. Dit gebouw heeft al een lage ´carbon footprint´, maar is ook voorbereid op een gasloze toekomst.

Voor deze, en andere, vormen van duurzaamheid heeft de Stichting Lu Gia Jen gelden ontvangen van de Gemeente Den Haag en Fonds1818. Fonds 1818 geeft donaties aan stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk ten behoeve van projecten met een maatschappelijke meerwaarde, gericht op bewoners van de regio.

Jaren ’30 Vrijstaande Villa’s

In de nieuwbouwwijk Oosterheem Zoetermeer, zijn jaren ’30 woningen met een bijzondere kapvorm gerealiseerd. De woningen zijn vrijstaand met een schildkap of zadelkap. In kleur is gevarieerd per woning in donkerrode baksteen met op de hoeken accenten van mangaan baksteen of warm gele baksteen met donkerrode accenten. De betonbanden versterken het horizontale karakter van de… Lees verder »

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’: oplevering aanstaande

De aannemer ‘Borsboom & Beukering’ is, samen met de vrijwilligers van Lu-Gia-Jen bezig om de laatste loodjes af te maken. De aanbouw voorziet in een DOJO-zaal, half verlaagd ten opzichte van de kantine. Hierdoor ontstaat een prachtige interactie tussen sport beoefening en sport beleving. Verder komt er in de nieuwbouw kleed- en doucheruimten en een… Lees verder »

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

CPO bewonersinitiatief ‘Hoffelijk Wonen’ Pijnacker

‘Hoffelijk Wonen’  is een gezamenlijk bouwproject voor een woonhof in Pijnacker. Het hof is voor mensen, die ‘levensloop bestendig’ willen wonen. Mensen, die houden van privacy, maar zich niet willen isoleren. Met mensen die houden van gezamenlijkheid en nabuurschap. Het betreft een CPO project (collectief particulier opdrachtgeverschap), waarbij de kopers dit gezamenlijk ontwikkelen. Er is… Lees verder »

Belle etage met souterrain Amsterdam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »