credits

Opdrachtgever: Bestuur Koptische Kerkgemeenschap St. Marcus

Architect: Ir. J.J.A. van Daal

Locatie: Den Haag

Gerealiseerd: 2015

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt .

Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande kapel.

In de materialisering zijn daarom de detaillering en de kleuren van de bestaande kapel doorgezet in de nieuwbouw.

P31_px

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’ Den Haag

Uitbreiding Lu Gia Jen op bestaande locatie met een Dojo-sportzaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Lu Gia Jen is een vereniging voor Budo sporten, die daarnaast nog veel meer organiseert en een rol heeft in de omgeving als het ‘Buurthuis van de Toekomst’. Het uitgangspunt was een ruimtelijk, (de)montabel gebouw… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘De Tol’ Roosendaal

De corporatie ‘Aramis-Alleewonen’ en de zorginstelling NSWAC wilden een woonzorgcomplex voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze hebben een zelfstandig appartement, een gezamelijke woonkamer en keuken. Verder is er een kantoor voor het personeel, die de clienten 24 uur kunnen helpen in hun dagelijkse leven. De ruwe, stenen onderkant en de gladde, glazen… Lees verder »

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’ Het gebouw van het Havenbedrijf Rotterdam is van de fameuze architect Norman Foster. Het Vitaliteitscentrum, op de vijfde verdieping, is een typerende ronde ruimte met majestueus uitzicht, en biedt ruimte voor een logische samenhang van fitness, groepslessen en medisch/maatschappelijke ondersteuning. Hiermee wordt het principe van eenheid van lichaam en geest weerspiegeld! Dit… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »

101 woningen, Leidsche Rijn

Hans Ebberink maakte het stedenbouwkundig plan voor dit gebied. Belangrijk is de aansluiting van de woningen op de grote appartementenblokken. De kleurstelling van het metselwerk en de massaopbouw benadrukken het blók als collectief. Behalve de koppen, zijn de woningen in de sociale koop gerealiseerd. Toch is er een rijkdom aan details, zoals: luifels, terrasmuurtjes, verholen… Lees verder »