credits

Opdrachtgever: N.V. Hollandais

Architecten: Ir, G. Warries en Ir. J.J.A. van Daal

i.s.m. VDNDP bouwingenieurs bv

Locatie: Leidsekade 90 A’dam

Gerealiseerd: september 2017

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de educatieve taken van het theater.

Er is een grondige analyse gedaan naar het gebruik van de verschillende ruimten in het gehele theater. De conclusie was dat door herschikking er meer kwalitieit en veel extra ruimte mogelijk was binnnen het bestaande gebouw. In de verdere uitwerking backstage zijn de ruimten anders gesitueerd, aangepast, en is er een nieuwe uitstraling ontworpen. Nieuwe kleurstelling van de wanden, maar ook nieuwe vloerbedekking. De kaptafels zijn hergebruikt, en totaal opgefrist. De verlichting is geheel vernieuwd en verbeterd. Vanuit de nieuwe artiestenfoyer, met luxe keuken, is er nu eindelijk daglicht en uitzicht naar buiten. Er is nu zelfs uitzicht vanuit de artiestenfoyer naar binnen! De nieuwe educatieruimte is multifunctioneel te gebruiken, voor les aan scholen, maar ook als oefenruimte voor dansgezelschappen. De kleedkamers hebben door de make-over een eenduidige, rustige uitstraling gekregen.

Verbouwen van een theaterfunctie is altijd doelmatig, snel en krachtig. En dat is dan ook juist de uitdaging, die ons zo aansprak!

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »

3-laags appartement A’dam

Deze renovatie betreft de herindeling van een 3-laags appartement, waarbij de sfeer van de jaren ’30 is teruggebracht met het comfort van vandaag. In de nieuwe plattegrond is gestreefd naar een indeling met een heldere opzet waarbij een grote woon- eetkamer ontstaat met een aparte ontspanningshoek. De vliering is toegevoegd aan het appartement met een… Lees verder »

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »