credits

Opdrachtgever: zakelijk

Architect: Ir. J.J.A. van Daal

Locatie: Prinsegracht 34, Den Haag

Opgeleverd: juli 2019

Met de renovatie en gevelreconstructie van het voormalige winkelpand ‘Stuut & Bruin’ naar drie woningen , is er een monument bijgekomen aan de Prinsegracht. De afgelopen jaren was het pand sterk in verval geraakt. Er is daarom gekozen voor een grondige interne renovatie, het creëren van een patio aan de achterzijde en het vernieuwen van de gevel op de begane grond. De gevel heeft een eenduidige stijlvolle uitstraling gekregen die in harmonie komt met het bovenliggende geveldeel en de omliggende historische bebouwing aan de Prinsegracht. Per verdieping is er een 2-kamer woning met een eigen buitenruimte.

‘Voormalig Stuut & Bruin was een detailhandel in Den Haag, die in 1948 als radio-onderdelenwinkel aan de Prinsegracht 34 werd gestart door de heren W.G. Stuut & S.G Bruin. Deze onderdelenwinkel groeide uit tot een elektronica-magazijn met zo’n 1 miljoen onderdelen, direct uit voorraad leverbaar. Zij waren pioniers op elektronicagebied en degenen die al op 22 februari 1949, met een zelfgebouwde televisie, in Den Haag de Philips testuitzendingen vanuit Eindhoven ontvingen. De eerste Nederlandse televisie-uitzending, op 2 oktober 1951, was vanuit de etalage bij Stuut & Bruin aan de Prinsegracht te zien. Op 29 januari 2011 zou ook de winkel van Stuut & Bruin haar deuren sluiten.’ (bron: Wikipedia)

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »