credits

 

 

In dit woonproject is gekozen voor een architectuur en een stedenbouwkundige opzet die aansluit bij die van de Nieuwe Haagse School. Een stroming uit de periode 1920-1960

Type Co Brandes is een woning in een luxe basisuitvoering met een basisoppervlakte van 130 m2. Daarnaast zijn er aanvullende aanpassingen mogelijk, met uitbreidingen aan de achterzijde en het plaatsen van dakkapellen aan voor en achterzijde e.d.

De woningen zijn onderzocht voor een specifieke locatie in Den Haag en daar is veel positieve respons op gekomen van geinteresseerden en direct omwonenden. Omdat deze woning een type betreft is deze ook toepasbaar in dezelfde architectuurstijl op andere locaties.

101 woningen, Leidsche Rijn

Hans Ebberink maakte het stedenbouwkundig plan voor dit gebied. Belangrijk is de aansluiting van de woningen op de grote appartementenblokken. De kleurstelling van het metselwerk en de massaopbouw benadrukken het blók als collectief. Behalve de koppen, zijn de woningen in de sociale koop gerealiseerd. Toch is er een rijkdom aan details, zoals: luifels, terrasmuurtjes, verholen… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

3-laags appartement Amsterdam

Deze renovatie betreft de herindeling van een 3-laags appartement, waarbij de sfeer van de jaren ’30 is teruggebracht met het comfort van vandaag. In de nieuwe plattegrond is gestreefd naar een indeling met een heldere opzet waarbij een grote woon- eetkamer ontstaat met een aparte ontspanningshoek. De vliering is toegevoegd aan het appartement met een… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »