Op 30 september is er een informatieavond geweest over de verbouwplannen voor Hulshorststraat 12 in Den Haag. Buurtbewoners konden de plannen zien in het huidige gebouw en informatie vragen.

Het éénlaagse gebouw staat al geruime tijd leeg en is door de gemeente verkocht aan de huidige eigenaar. Deze eigenaar wilt het gebouw uitbreiden met twee verdiepingen voor wonen en bedrijfsruimten.

Op de begane grond komen twee bedrijfsruimten en op de eerste en tweede verdieping komen in totaal 8 appartementen met terrassen aan de achterkant en op het dak. Parkeren voor de nieuwe bewoners komt op eigen terrein aan de achterkant en niet op straat in de buurt.

Er is goed gekeken naar de typisch Haagse architectuur in de omgeving. Het resultaat van de verbouwing zal een gebouw zijn met dezelfde kenmerken uit de buurt, zoals erkers, dakoverstekken en baksteen.

De komende periode wordt het plan verder uitgewerkt en waar nodig wordt er al een start gemaakt met voorbereidingen aan het huidige gebouw. Het is de bedoeling dat de verbouwing in 2023 zal starten.

Vragen van omwonenden werden zoveel mogelijk op de avond zelf beantwoord. Aanwezigen die dat wilden konden een samenvattend verslag van de avond per mail ontvangen. Zij zullen verder per mail op de hoogte gehouden worden.