‘De Oudelandse Hof’ is een locatie van zorginstelling Laurens te Berkel Rodenrijs, met 22 kleinschalige woongroepen, in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op een thuissituatie. Ze hebben een eigen zit/slaapkamer die zoveel mogelijk naar de eigen smaak kan worden ingericht. Elke woongroep heeft een sfeervolle, gezamenlijke huiskamer met een open keuken en een balkon, dakterras of tuin. De locatie kent een open setting, waardoor mensen kunnen rond dwalen door het hele gebouw. Op deze wandeltocht kunnen zij ook de nieuwe fysioruimte tegenkomen!

Een welkome, en vaak ook noodzakelijke, afwisseling van het dagelijks bestaan vormt de fysiotherapie en ergotherapie. Voor deze doelgroep is het heel prettig om een uitdaging aangeboden te krijgen door middel van verschillende beweegactiviteiten. Op dit moment zien we dat terug in de fysiozaal. Eén van de opvallende aktiviteiten is die van het fiets labyrinth, die een interactieve fietservaring biedt ( Bike Labyrinth on BBC World News | Dementia interview – YouTube ).

We hebben de zaal zo ruimtelijk mogelijk gelaten, door gebruik te maken van een plafond eiland, ramen naar buiten en zoveel mogelijk open puien naar de gang, die feitelijk een soort straat is. Verder zijn er nog een berging en kantoor gerealiseerd.

De fysioruimte wordt ook gebruikt vanuit de 1e lijnszorg, die naar de wijk wordt aangeboden en voldoet aan de eisen van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).