In hartje binnenstad van Den Haag is voor Rijksmonument 17906 aan de Prinsegracht 57 / Lage Nieuwstraat 56 de omgevingsvergunning binnen!

Er kan nu gestart worden met het uitvoeren van een duurzame, gasloze transformatie van dit bijzondere pand. We maken hier 9 appartementen, 1 kantoor, 6 parkeerplaatsen en een binnentuin. Hierdoor wordt er weer nieuw leven ingeblazen in dit historische pand.

De monumentencommissie was tevreden over onze bouwhistorische verkenning, analyse en waardestelling. De welstandscommissie waardeerde het plan en verwoordde het zo: ‘De commissie is positief over de voorgestelde opzet om de (niet monumentale) zaal te slopen en daarmee de oorspronkelijke 18de-eeuwse opzet – een pand aan de Prinsegracht en één aan de Lage Nieuwstraat en daartussen een groen binnenterrein – terug te brengen. De historische delen blijven in hoogte en structuur zo veel mogelijk behouden’.

We zijn nu hard bezig met de voorbereidingen, om hier een duurzaam, all-electric, ensemble te realiseren, waar het fijn toeven is, en dit gebouw voorbereidt op zijn toekomstige bewoners en gebruikers.