Vandaag is het zover, wij presenteren het ontwerp voor ‘Kuuroord 2.0’, met High-end Wellness en COPD cure & care aan de Gemeente Den Haag.

High End Wellness, Cure &, Care samengebracht, strikt gescheiden en toch samen. Omdat de longen ons lief zijn, en om op adem te komen, vormt dit het eerste ‘Long Resort’ in Nederland. Dit initiatief is gebed in de historie, geografie en uniciteit van de plek en voorziet in een behoefte, waar vandaag de dag veel vraag naar is: een ´Kuuroord 2.0´. Uitgangspunten voor ons initiatief zijn: hoogwaardig, duurzaam, circulair, in verbinding met de natuur, buurt, wijk, en stad.

High end Welness spreekt deels voor zichzelf, COPD is minder bekend. COPD is een slopende longziekte waar 108.000 mensen in Nederland aan lijden. Deze mensen vallen vaak tussen wal en schip, mede door onbekendheid met de ziekte en onvoldoende wettelijke regelgeving. Het gaat dan om patiënten die tussen hun behandelingen intensieve verzorging nodig hebben en patiënten die in de laatste fase van de ziekte verkeren en langdurige zorg nodig hebben. Zij komen nu thuis te zitten of worden opgenomen in een normaal verzorgingshuis, waar geen specialistische zorg gegeven kan worden. Met dit initiatief wil ‘COPD huis Jan’ hier structureel wat aan doen.

Zie ook: Home – COPD HUIS JAN (copdhuis-jan.nl)