credits

Opdrachtgever: Particulier

Architect: Ir. G.Y. Warries

Aannemer: HERA bouw te Sliedrecht

Locatie: Anna Paulownastraat, Den Haag

 

 

Een prachtig pand uit 1843 in één van de meest kenmerkende delen van het oude centrum van Den Haag. De opdrachtgever had in dit pand een oude zolder beschikbaar, donker en met lage plafonds, waar verder weinig mee werd gedaan. Het idee was om deze leeg te halen en een zelfstandige woonruimte van te maken.

Wij hadden al snel door, dat achter de plafonds een mansarde-kap verborgen zat. Door de verbouwing is het nu een lichte en zeer ruimtelijke loft geworden. Dit is gedaan door de kapconstructie weer zichtbaar te maken, dakramen toe te voegen en een dakkapel aan de voorzijde. De dakkapel, aan de straat- en zonzijde, kent een weggewerkte zonwering. Door zorgvuldige plaatsing van de verlichting is ook op bewolkte dagen en ’s avonds de ruimtelijkheid van de loft fraai zichtbaar, die nu zeer licht en ruimtelijk oogt.

De zolderruimte wordt als ‘Bed & Breakfast’ ruimte verhuurd en blijkt bijzonder gewild. De smaakvolle inrichting heeft daar zeker aan bijgedragen.

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Biljartcentrum Samonda, Den Haag

Haalbaarheidsonderzoek naar het vestigen van Biljartcentrum Samonda in de voormalige school/stadsdeelkantoor, zodanig dat er een functioneel en sfeervol centrum ontstaat, met meerwaarde voor de bezoeker en buurt. Bij dit onderzoek naar een gedeeltelijke herbestemming van een bestaand gebouw met de bijzondere functie van een biljartcentrum is gekeken naar de mogelijkheden in faseerbaarheid, relatie met de… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »