credits

Opdrachtgever: Particulier

Architect: Ir. G.Y. Warries

Aannemer: HERA bouw te Sliedrecht

Locatie: Anna Paulownastraat, Den Haag

 

 

Een prachtig pand uit 1843 in één van de meest kenmerkende delen van het oude centrum van Den Haag. De opdrachtgever had in dit pand een oude zolder beschikbaar, donker en met lage plafonds, waar verder weinig mee werd gedaan. Het idee was om deze leeg te halen en een zelfstandige woonruimte van te maken.

Wij hadden al snel door, dat achter de plafonds een mansarde-kap verborgen zat. Door de verbouwing is het nu een lichte en zeer ruimtelijke loft geworden. Dit is gedaan door de kapconstructie weer zichtbaar te maken, dakramen toe te voegen en een dakkapel aan de voorzijde. De dakkapel, aan de straat- en zonzijde, kent een weggewerkte zonwering. Door zorgvuldige plaatsing van de verlichting is ook op bewolkte dagen en ’s avonds de ruimtelijkheid van de loft fraai zichtbaar, die nu zeer licht en ruimtelijk oogt.

De zolderruimte wordt als ‘Bed & Breakfast’ ruimte verhuurd en blijkt bijzonder gewild. De smaakvolle inrichting heeft daar zeker aan bijgedragen.

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’ Het gebouw van het Havenbedrijf Rotterdam is van de fameuze architect Norman Foster. Het Vitaliteitscentrum, op de vijfde verdieping, is een typerende ronde ruimte met majestueus uitzicht, en biedt ruimte voor een logische samenhang van fitness, groepslessen en medisch/maatschappelijke ondersteuning. Hiermee wordt het principe van eenheid van lichaam en geest weerspiegeld! Dit… Lees verder »

Belle etage met souterrain Amsterdam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Dorpsgezind, Schipluiden

Dorpsgezind is een mozaîek van woonhoeves in een Hollands cultuurlandschap, waarin een goede buur beter is dan een verre vriend. Elke hoeve vormt een gemeenschap van huishoudens met een collectieve voorzieningenschuur. Losjes gegroepeerd aan een landelijke weg vormen deze woonclusters een rijke woon- en leefomgeving, ook voor het bestaande dorp! De woonhoeve is een unieke… Lees verder »

101 woningen, Leidsche Rijn

Hans Ebberink maakte het stedenbouwkundig plan voor dit gebied. Belangrijk is de aansluiting van de woningen op de grote appartementenblokken. De kleurstelling van het metselwerk en de massaopbouw benadrukken het blók als collectief. Behalve de koppen, zijn de woningen in de sociale koop gerealiseerd. Toch is er een rijkdom aan details, zoals: luifels, terrasmuurtjes, verholen… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »