credits

Opdrachtgever: Aramis Alleewone

Project Architect: G. Warries

i.s.m. Roeleveld-Sikkes Architects

Locatie: Zwanehof, Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik van de gemeenschappelijke huiskamer, keuken, toiletten en badkamers. Op de verdieping zijn 6 woningen van de SDW voor zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Dhr. C. Sprong van de Gemeente Roosendaal maakte het beeldkwaliteitplan.

 

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande… Lees verder »

Bed & Breakfast, Den Haag

Een prachtig pand uit 1843 in één van de meest kenmerkende delen van het oude centrum van Den Haag. De opdrachtgever had in dit pand een oude zolder beschikbaar, donker en met lage plafonds, waar verder weinig mee werd gedaan. Het idee was om deze leeg te halen en een zelfstandige woonruimte van te maken. Wij hadden… Lees verder »

De Woongaard, Den Haag

De Woongaard is voor 50-plussers de mogelijkheid om langdurig actief deel te nemen aan het leven in de stad. Het bevat een veelvoud aan voorzieningen als aanvullende tijdsbesteding voor het wonen en andersom zijn deze een verrijking voor de stad. De basis voor dit ontwerp is de maximale fysieke en sociale aansluiting tussen bewoners en… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »