credits

Opdrachtgever: Vrije Evangelische Gemeente, bestuur

Architect: Ir. J.J.A. van Daal

Locatie: Bussum

Vooroorlogs kerkgebouw van architect H. Sijmons was in de jaren ’60 gerenoveerd naar de smaak van die tijd met verlies van kenmerkende elementen en uitstraling.

In de huidige renovatie zijn de kleuren teruggebracht en het glas in lood weer zichtbaar gemaakt. De architectuur is weer uitgesproken en leesbaar. Een minimale ingreep is gedaan met de toevoeging van een glaswand, waardoor achter in de kerk een verbindingsgang ontstaat, die de omliggende ruimtes verbindt.

Er is in samenspraak overlegd om tot een aantrekkelijk resultaat te komen, die het verleden met het heden verbindt in gebruik en uitstraling. Daarbij is scherp gekeken naar minimale ingrepen met maximaal resultaat.

 

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

‘Van vervallen winkel naar monument om in te wonen aan de Prinsegracht’ Den Haag

Met de renovatie en gevelreconstructie van het voormalige winkelpand ‘Stuut & Bruin’ naar drie woningen , is er een monument bijgekomen aan de Prinsegracht. De afgelopen jaren was het pand sterk in verval geraakt. Er is daarom gekozen voor een grondige interne renovatie, het creëren van een patio aan de achterzijde en het vernieuwen van… Lees verder »

De Woongaard, Den Haag

De Woongaard is voor 50-plussers de mogelijkheid om langdurig actief deel te nemen aan het leven in de stad. Het bevat een veelvoud aan voorzieningen als aanvullende tijdsbesteding voor het wonen en andersom zijn deze een verrijking voor de stad. De basis voor dit ontwerp is de maximale fysieke en sociale aansluiting tussen bewoners en… Lees verder »

Belle etage met souterrain A’dam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »