Cultuurlandschap als Bindmiddel, Zuidhaghe

Op het Groene Assenkruis in Den Haag Zuidwest bevindt zich het gebied Zuidhaghe een braakliggend terrein dat opnieuw wordt ingedeeld. Er is een stedenbouwkundig voorstel gemaakt om het in te richten als collectief ontwikkelgebied met een gemeenschappelijke tuin en ontmoetingsplek dat als bindmiddel gaat werken voor het terrein, de omgeving en de gemeenschap. Daarbij zal… Lees verder »

92 appartementen ‘Concerto’, Hoofddorp

Als decor van de brug, schept het plan een natuurlijke afstand, waardoor de brug tot zijn recht komt. Het gebouw zelf is opgevat als een dynamisch ensemble, waar alle appartementen uitkijken op de brug. De zilverachtige steen ‘pakt’ de kleur van de lucht. Het contrast met het witte beton geeft een frisse uitstraling. Verder zijn… Lees verder »

Escamp 2040, Escampologisch dichterbij Den Haag

Den Haag is volop in beweging met meer dan 4000 nieuwe inwoners per jaar. De gemeente heeft Daal Warries Architecten gevraagd om samen met de bewoners en stakeholders een verdichtingsvisie te ontwikkelen voor het stadsdeel Escamp (120.000 inwoners). Korte samenvatting toekomstvisie Escamp 2040: In 2040 is er een groenstedelijk Escamp met een variatie in woonmilieus…. Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘De Tol’ Roosendaal

De corporatie ‘Aramis-Alleewonen’ en de zorginstelling NSWAC wilden een woonzorgcomplex voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze hebben een zelfstandig appartement, een gezamelijke woonkamer en keuken. Verder is er een kantoor voor het personeel, die de clienten 24 uur kunnen helpen in hun dagelijkse leven. De ruwe, stenen onderkant en de gladde, glazen… Lees verder »

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’ Het gebouw van het Havenbedrijf Rotterdam is van de fameuze architect Norman Foster. Het Vitaliteitscentrum, op de vijfde verdieping, is een typerende ronde ruimte met majestueus uitzicht, en biedt ruimte voor een logische samenhang van fitness, groepslessen en medisch/maatschappelijke ondersteuning. Hiermee wordt het principe van eenheid van lichaam en geest weerspiegeld! Dit… Lees verder »

Biljartcentrum Samonda, Den Haag

Haalbaarheidsonderzoek naar het vestigen van Biljartcentrum Samonda in de voormalige school/stadsdeelkantoor, zodanig dat er een functioneel en sfeervol centrum ontstaat, met meerwaarde voor de bezoeker en buurt. Bij dit onderzoek naar een gedeeltelijke herbestemming van een bestaand gebouw met de bijzondere functie van een biljartcentrum is gekeken naar de mogelijkheden in faseerbaarheid, relatie met de… Lees verder »

VEG Kerk Bussum

Vooroorlogs kerkgebouw van architect H. Sijmons was in de jaren ’60 gerenoveerd naar de smaak van die tijd met verlies van kenmerkende elementen en uitstraling. In de huidige renovatie zijn de kleuren teruggebracht en het glas in lood weer zichtbaar gemaakt. De architectuur is weer uitgesproken en leesbaar. Een minimale ingreep is gedaan met de… Lees verder »

101 woningen, Leidsche Rijn

Hans Ebberink maakte het stedenbouwkundig plan voor dit gebied. Belangrijk is de aansluiting van de woningen op de grote appartementenblokken. De kleurstelling van het metselwerk en de massaopbouw benadrukken het blók als collectief. Behalve de koppen, zijn de woningen in de sociale koop gerealiseerd. Toch is er een rijkdom aan details, zoals: luifels, terrasmuurtjes, verholen… Lees verder »

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’ Den Haag

Lu Gia Jen is vereniging voor Budo sporten, die daar naast nog veel meer organiseert en een rol heeft in het ‘Buurthuis van de Toekomst’. Aan haar huidige accomodatie komt een uitbreiding waarin een Dojo-zaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Zij wil dit doen op een betaalbare, functionele en duurzaame… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »