Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »

Bed & Breakfast, Den Haag

Een prachtig pand uit 1843 in één van de meest kenmerkende delen van het oude centrum van Den Haag. De opdrachtgever had in dit pand een oude zolder beschikbaar, donker en met lage plafonds, waar verder weinig mee werd gedaan. Het idee was om deze leeg te halen en een zelfstandige woonruimte van te maken. Wij hadden… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Belle etage met souterrain A’dam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Vrije Evangelische Gemeente kerk Bussum

Vooroorlogs kerkgebouw van architect H. Sijmons was in de jaren ’60 gerenoveerd naar de smaak van die tijd met verlies van kenmerkende elementen en uitstraling. In de huidige renovatie zijn de kleuren teruggebracht en het glas in lood weer zichtbaar gemaakt. De architectuur is weer uitgesproken en leesbaar. Een minimale ingreep is gedaan met de… Lees verder »

3-laags appartement A’dam

Deze renovatie betreft de herindeling van een 3-laags appartement, waarbij de sfeer van de jaren ’30 is teruggebracht met het comfort van vandaag. In de nieuwe plattegrond is gestreefd naar een indeling met een heldere opzet waarbij een grote woon- eetkamer ontstaat met een aparte ontspanningshoek. De vliering is toegevoegd aan het appartement met een… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »