credits

Opdrachtgever: Particulier

Architect: H. van Daal

Locatie: Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren.

In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse Empire stijl met één entree en een grote vestibule. Alle houten deuren, raamkozijnen en trap zijn in aansluitende stijl ontworpen. Het voor en achterhuis komt weer tot volle uitdrukking door het openbreken van de dichtgebouwde patio. Hierdoor komt het daglicht weer terug in het achterhuis.

P02_px

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Belle etage met souterrain A’dam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’ Den Haag

Lu Gia Jen is vereniging voor Budo sporten, die daar naast nog veel meer organiseert en een rol heeft in het ‘Buurthuis van de Toekomst’. Aan haar huidige accomodatie komt een uitbreiding waarin een Dojo-zaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Zij wil dit doen op een betaalbare, functionele en duurzaame… Lees verder »

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »