credits

Opdrachtgever: Aramis Alleewonen

Project-architect: G. Warries

i.s.m. Roeleveld-Sikkes Architects

Locatie: Zwanehof, Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op straat, maar ook met een galerij annex terras, toegankelijk middels schuifdeuren. Waar mogelijk liggen appartementen aan de straat. De bergingen zijn als lint in de tuin gesitueerd, waardoor er geen ‘dode’ gevels in het blok zijn. De luifel geeft de, verder strakke, massa een eigen ‘smoel’ mee.

Bed & Breakfast, Den Haag

Een prachtig pand uit 1843 in één van de meest kenmerkende delen van het oude centrum van Den Haag. De opdrachtgever had in dit pand een oude zolder beschikbaar, donker en met lage plafonds, waar verder weinig mee werd gedaan. Het idee was om deze leeg te halen en een zelfstandige woonruimte van te maken. Wij hadden… Lees verder »

Dorpsgezind, Schipluiden

Dorpsgezind is een mozaîek van woonhoeves in een Hollands cultuurlandschap, waarin een goede buur beter is dan een verre vriend. Elke hoeve vormt een gemeenschap van huishoudens met een collectieve voorzieningenschuur. Losjes gegroepeerd aan een landelijke weg vormen deze woonclusters een rijke woon- en leefomgeving, ook voor het bestaande dorp! De woonhoeve is een unieke… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

Vrije Evangelische Gemeente kerk Bussum

Vooroorlogs kerkgebouw van architect H. Sijmons was in de jaren ’60 gerenoveerd naar de smaak van die tijd met verlies van kenmerkende elementen en uitstraling. In de huidige renovatie zijn de kleuren teruggebracht en het glas in lood weer zichtbaar gemaakt. De architectuur is weer uitgesproken en leesbaar. Een minimale ingreep is gedaan met de… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »