credits

opdrachtgever: particulier

Architect: ir. J.J.A. van Daal

Locatie: centrum, Den Haag

Gerealiseerd: 2017

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het dagritme was en welke ruimtes het meeste gebruikt zouden worden gedurende dag. Er is daarom gekozen om de leefkeuken en de woonkamer rondom de patio te organiseren en de slaapvertrekken meer naar achter te verplaatsen. De overgangen naar de verschillende leefgebieden zijn zo open mogelijk gemaakt. Waar deuren nodig waren is gekozen voor puien van staal en glas. Het geheel is in lichte kleuren afgewerkt en de leefkeuken heeft een eigen podium gekregen.

Jaren ’30 Vrijstaande Villa’s

In de nieuwbouwwijk Oosterheem Zoetermeer, zijn jaren ’30 woningen met een bijzondere kapvorm gerealiseerd. De woningen zijn vrijstaand met een schildkap of zadelkap. In kleur is gevarieerd per woning in donkerrode baksteen met op de hoeken accenten van mangaan baksteen of warm gele baksteen met donkerrode accenten. De betonbanden versterken het horizontale karakter van de… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Rijksmonument ‘Empire Stijl’ Leiden

Dit rijksmonument bestond uit een bovenwoning en een moderne winkelruimte op de begane grond. Na aankoop van de woning en de begane grond wilde de opdrachtgever de begane grond bij de bovenwoning trekken en het gehele monument restaureren. In het ontwerp is na historisch onderzoek gekozen om de woning te reconstrueren naar de 18e eeuwse… Lees verder »

3-laags appartement A’dam

Deze renovatie betreft de herindeling van een 3-laags appartement, waarbij de sfeer van de jaren ’30 is teruggebracht met het comfort van vandaag. In de nieuwe plattegrond is gestreefd naar een indeling met een heldere opzet waarbij een grote woon- eetkamer ontstaat met een aparte ontspanningshoek. De vliering is toegevoegd aan het appartement met een… Lees verder »

CPO bewonersinitiatief ‘Hoffelijk Wonen’ Pijnacker

‘Hoffelijk Wonen’  is een gezamenlijk bouwproject voor een woonhof in Pijnacker. Het hof is voor mensen, die ‘levensloop bestendig’ willen wonen. Mensen, die houden van privacy, maar zich niet willen isoleren. Met mensen die houden van gezamenlijkheid en nabuurschap. Het betreft een CPO project (collectief particulier opdrachtgeverschap), waarbij de kopers dit gezamenlijk ontwikkelen. Er is… Lees verder »