credits

Opdrachtgever: Bestuur Koptische Kerkgemeenschap St. Marcus

Architect: Ir. J.J.A. van Daal

Locatie: Den Haag

Gerealiseerd: 2015

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt .

Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande kapel.

In de materialisering zijn daarom de detaillering en de kleuren van de bestaande kapel doorgezet in de nieuwbouw.

P31_px

11 juli 2018

Villa de Verademing ‘Een CV ketel? Dat kan echt niet meer!’ vandaag is gestart met het onder de  aandacht brengen van ons bijzonder duurzame project ‘Villa de Verademing’. Dit jaar wordt namelijk midden in het Regentessekwartier van Den Haag een woonproject gerealiseerd: Het is een transformatie van een leegstaand buurthuis naar 18 appartementen en een… Lees verder »

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’ Den Haag

Lu Gia Jen is vereniging voor Budo sporten, die daar naast nog veel meer organiseert en een rol heeft in het ‘Buurthuis van de Toekomst’. Aan haar huidige accomodatie komt een uitbreiding waarin een Dojo-zaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Zij wil dit doen op een betaalbare, functionele en duurzaame… Lees verder »

Cultuurlandschap als Bindmiddel, Zuidhaghe

Op het Groene Assenkruis in Den Haag Zuidwest bevindt zich het gebied Zuidhaghe een braakliggend terrein dat opnieuw wordt ingedeeld. Er is een stedenbouwkundig voorstel gemaakt om het in te richten als collectief ontwikkelgebied met een gemeenschappelijke tuin en ontmoetingsplek dat als bindmiddel gaat werken voor het terrein, de omgeving en de gemeenschap. Daarbij zal… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »