credits

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO)

Architecten: J.J.A. van Daal en G. Warries

Locatie: Zuidhaghe, Den Haag

Opgeleverd: september 2017

Op het Groene Assenkruis in Den Haag Zuidwest bevindt zich het gebied Zuidhaghe een braakliggend terrein dat opnieuw wordt ingedeeld. Er is een stedenbouwkundig voorstel gemaakt om het in te richten als collectief ontwikkelgebied met een gemeenschappelijke tuin en ontmoetingsplek dat als bindmiddel gaat werken voor het terrein, de omgeving en de gemeenschap. Daarbij zal de reeds aanwezige ecologische structuur worden versterkt en zal de nieuwe bebouwing volledig ecologisch en zelfvoorzienend in energie zijn.

Jaren ’30 Vrijstaande Villa’s

In de nieuwbouwwijk Oosterheem Zoetermeer, zijn jaren ’30 woningen met een bijzondere kapvorm gerealiseerd. De woningen zijn vrijstaand met een schildkap of zadelkap. In kleur is gevarieerd per woning in donkerrode baksteen met op de hoeken accenten van mangaan baksteen of warm gele baksteen met donkerrode accenten. De betonbanden versterken het horizontale karakter van de… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »

Belle etage met souterrain A’dam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de kapel is een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel is met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is aansluiting gemaakt  in ruimte maar ook in uitstraling met de bestaande… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »