Woonzorgcomplex ‘De Tol’ Roosendaal

De corporatie ‘Aramis-Alleewonen’ en de zorginstelling NSWAC wilden een woonzorgcomplex voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze hebben een zelfstandig appartement, een gezamelijke woonkamer en keuken. Verder is er een kantoor voor het personeel, die de clienten 24 uur kunnen helpen in hun dagelijkse leven. De ruwe, stenen onderkant en de gladde, glazen… Lees verder »

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’ Het gebouw van het Havenbedrijf Rotterdam is van de fameuze architect Norman Foster. Het Vitaliteitscentrum, op de vijfde verdieping, is een typerende ronde ruimte met majestueus uitzicht, en biedt ruimte voor een logische samenhang van fitness, groepslessen en medisch/maatschappelijke ondersteuning. Hiermee wordt het principe van eenheid van lichaam en geest weerspiegeld! Dit… Lees verder »

Biljartcentrum Samonda, Den Haag

Haalbaarheidsonderzoek naar het vestigen van Biljartcentrum Samonda in de voormalige school/stadsdeelkantoor, zodanig dat er een functioneel en sfeervol centrum ontstaat, met meerwaarde voor de bezoeker en buurt. Bij dit onderzoek naar een gedeeltelijke herbestemming van een bestaand gebouw met de bijzondere functie van een biljartcentrum is gekeken naar de mogelijkheden in faseerbaarheid, relatie met de… Lees verder »

Dorpsgezind, Schipluiden

Dorpsgezind is een mozaîek van woonhoeves in een Hollands cultuurlandschap, waarin een goede buur beter is dan een verre vriend. Elke hoeve vormt een gemeenschap van huishoudens met een collectieve voorzieningenschuur. Losjes gegroepeerd aan een landelijke weg vormen deze woonclusters een rijke woon- en leefomgeving, ook voor het bestaande dorp! De woonhoeve is een unieke… Lees verder »

De Woongaard, Den Haag

De Woongaard is voor 50-plussers de mogelijkheid om langdurig actief deel te nemen aan het leven in de stad. Het bevat een veelvoud aan voorzieningen als aanvullende tijdsbesteding voor het wonen en andersom zijn deze een verrijking voor de stad. De basis voor dit ontwerp is de maximale fysieke en sociale aansluiting tussen bewoners en… Lees verder »

VEG Kerk Bussum

Vooroorlogs kerkgebouw van architect H. Sijmons was in de jaren ’60 gerenoveerd naar de smaak van die tijd met verlies van kenmerkende elementen en uitstraling. In de huidige renovatie zijn de kleuren teruggebracht en het glas in lood weer zichtbaar gemaakt. De architectuur is weer uitgesproken en leesbaar. Een minimale ingreep is gedaan met de… Lees verder »

Koptische Kerk ‘St. Marcus’ Den Haag

Aan de Kapel wordt een uitbreiding in de binnentuin gemaakt . Voor beter gebruik van de huidige kerk is er besloten om de kerk uit te breiden, De kapel wordt met het voorhuis verbonden door de binnentuin dicht te bouwen. Bij het ontwerp is gekeken hoe er zo goed mogelijk aansluiting niet alleen in ruimte… Lees verder »

Buurthuis van de Toekomst ‘Lu Gia Jen’ Den Haag

Lu Gia Jen is vereniging voor Budo sporten, die daar naast nog veel meer organiseert en een rol heeft in het ‘Buurthuis van de Toekomst’. Aan haar huidige accomodatie komt een uitbreiding waarin een Dojo-zaal, kantine, keuken-bar, kleed- en douche ruimten en een multifunctionele ruimte. Zij wil dit doen op een betaalbare, functionele en duurzaame… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

12 appartementen ‘Kalsdonk’ Roosendaal

Het plan sluit aan op het beeldkwaliteitplan van Zwanehof. Het staat op de footprint van een gesloopte school. Door de ligging van de voorzijde van het blok aan de straat en de achterzijde op de tuin én de zon, is gekozen voor een plattegrond met ‘doorzon’ kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een zonnige woning, met zicht op… Lees verder »