credits

opdrachtgever: SAMONDA (SamenOnderEénDak)

Architect: H. van Daal en G. Warries

Locatie: Genemuidenstraat 208-210, Den Haag

Gerealiseerd

Haalbaarheidsonderzoek naar het vestigen van Biljartcentrum Samonda in de voormalige school/stadsdeelkantoor, zodanig dat er een functioneel en sfeervol centrum ontstaat, met meerwaarde voor de bezoeker en buurt.

Bij dit onderzoek naar een gedeeltelijke herbestemming van een bestaand gebouw met de bijzondere functie van een biljartcentrum is gekeken naar de mogelijkheden in faseerbaarheid, relatie met de buurt, duurzaamheid en aanpak van constructie, gevel en gebouw.

Ambitie daarbij was dat de biljartzaal zou gaan voldoen aan de wedstrijdreglementen, zodat er ruimte is voor belangrijke kampioenschappen.

P34_px

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

Belle etage met souterrain A’dam

Door een uitbreiding aan de achterzijde is er verbinding ontstaan tussen de Belle etage en het souterrain. Daarmee is er een woonetage ontstaan met een woonkamer, eetkamer en televisiekamer en daaronder een etage voor de woonkeuken. De invulling is strak als contrast van het belle epoque interieur en de achtergevel is volledig uitgevoerd in glas… Lees verder »

Eengezinswoning type ‘Co Brandes’

In dit woonproject is gekozen voor een architectuur en een stedenbouwkundige opzet die aansluit bij die van de Nieuwe Haagse School. Een stroming uit de periode 1920-1960 Type Co Brandes is een woning in een luxe basisuitvoering met een basisoppervlakte van 130 m2. Daarnaast zijn er aanvullende aanpassingen mogelijk, met uitbreidingen aan de achterzijde en… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘Zwanehof’ Roosendaal

Het woonzorgcomplex is in zijn omgeving opgenomen. De eenvoudige massa is verbijzonderd door toevoegingen als een entree, terras en louvres. Daarnaast is gekozen voor een warme, strakke steen, waarin er ‘gespeeld’ is met diverse metselwerk verbanden, die de massa ‘af’ maken. De zes cliënten van de NSWAC hebben een eigen zit- slaapkamer en maken gebruik… Lees verder »

Patiowoning Den Haag

In het centrum van Den Haag is een werkplaats van een aannemersbedrijf omgebouwd tot een ruime patiowoning voor een gezin. De bestaande werkplaats had te weinig daglicht om er een goede woning van te maken. Om meer daglicht binnen te krijgen is er halverwege een patio gemaakt. Samen met het gezin is gekeken hoe het… Lees verder »