credits

Opdrachtgever: Particulier

Architect: Ir. J.J.A. van Daal

Locatie: Amsterdam

Gerealiseerd: 2014

Deze renovatie betreft de herindeling van een 3-laags appartement, waarbij de sfeer van de jaren ’30 is teruggebracht met het comfort van vandaag.

In de nieuwe plattegrond is gestreefd naar een indeling met een heldere opzet waarbij een grote woon- eetkamer ontstaat met een aparte ontspanningshoek. De vliering is toegevoegd aan het appartement met een vaste nieuwe trap in jaren ’30 stijl en ingedeeld tot een volwaardige extra verdieping met een logeer- en studeerkamer.

De sfeer is versterkt met de plaatsing van een ensuite-seperatie en alle deuren zijn in de woning teruggebracht naar klassieke jaren ’30 stijl met architraven, plintneuten en bijpassend deurbeslag.

 

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »

Theater Bellevue, Artiestenfoyer, Kleedkamers en Educatieruimte

Theater Bellevue bestaat al sinds 1840 en heeft vele, vele verbouwingen ondergaan. Vooral in het niet-publieke deel ‘backstage’ was dat langzamerhand goed voelbaar. De artiestenfoyer was geheel inpandig komen te liggen en de kleedkamers waren deels onlogisch gesitueerd en niet meer van deze tijd. Verder was er de wens voor een goede ruimte voor de… Lees verder »

Woonzorgcomplex ‘De Tol’ Roosendaal

De corporatie ‘Aramis-Alleewonen’ en de zorginstelling NSWAC wilden een woonzorgcomplex voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Deze hebben een zelfstandig appartement, een gezamelijke woonkamer en keuken. Verder is er een kantoor voor het personeel, die de clienten 24 uur kunnen helpen in hun dagelijkse leven. De ruwe, stenen onderkant en de gladde, glazen… Lees verder »

Basisschool ‘De Hoeksteen’ Well

Voor deze Basisschool zijn aan de bestaande bouw twee klaslokalen toegevoegd, met een karaktervolle opbouw. De school ligt in een klein dorp, waarin het samen met de kerk één van de belangrijkste maatschappelijke functies zijn. De school had een detonerende uitstraling ten opzichte van het dorp. Met de toevoeging van een herkenbare dakvorm en transparante… Lees verder »

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’

Vitaliteitscentrum ‘Havenbedrijf Rotterdam’ Het gebouw van het Havenbedrijf Rotterdam is van de fameuze architect Norman Foster. Het Vitaliteitscentrum, op de vijfde verdieping, is een typerende ronde ruimte met majestueus uitzicht, en biedt ruimte voor een logische samenhang van fitness, groepslessen en medisch/maatschappelijke ondersteuning. Hiermee wordt het principe van eenheid van lichaam en geest weerspiegeld! Dit… Lees verder »